Po stopách insomnikov – Londýn

Po stopách insomnikov – Londýn

V pondelok ráno som mala letieť z Londýna do Austrálie, tak som si predĺžila víkend a priletela som do Anglicka v sobotu. V Londýne som bola po prvý krát až teraz, teda po napísaní Insomnie, preto som bola najviac zvedavá práve na miesta z knihy. Na fotografovanie nie som žiadny Barton :-))) ale tu je niekoľko fotiek.

NOVÉ: Reedícia Insomnie vyšla v roku 2022  v Lindeni!

Londýn

Ak sa Londýn chcel predviesť, tak sa mu to podarilo. Oba dni bolo slnečno a ja som nezložila slnečné okuliare z nosa. Prezrela som si typické basic atrakcie v centre mesta, prešla som sa po Regent’s street, ktorá má v príbehu malú zmienku – Sara tam po prvý krát stretáva insomnikov v maskách.

Centrum mesta som prešla pešo, po širšom okraji som sa povozila v doubledeckeroch. V autobusoch som si nemohla nespomenúť na Rytiersky autobus z HP3 :-)))) Vidím, kde sa J.K. inšpirovala a že Ernieho štýl šoférovania sa podobá tomu muklovskému :-)))

Big Ben sa práve prerába, tak sa na neho prídem pozrieť niekedy znova 🙂

Tower Bridge

Miesto, kde príbeh Insomnie končí… alebo nie? Ubytovaná som bola pár minút chôdze od Tower Bridge, preto to bolo prvé miesto, na ktoré som sa išla pozrieť hned po príchode.

Primrose Hill

Miesto, kde to celé začalo. Doubledeckerom som sa odviezla k Regent’s Park, v ktorom sa kopec Primrose Hill nachádza. Nakoľko bolo krásne počasie, park bol plný ľudí. Prešla som krížom cez park a po niekoľkých minútach stúpania som vyšliapala nahor na vrch Primrose Hill. Barton vie, prečo tam sedí 🙂 Z Primrose Hill je krásny výhľad 🙂

 

Maják na Trinity nábreží

Milovaný maják… Jediný v celom Londýne. Pre mňa bolo toto miesto najkrajšie. K majáku som sa vydala v nedeľu večer a na mieste nebolo ani nohy :-)))) Na celom nábreží vládlo ticho, počula som iba vrźgajúce mólo húpajúce sa v tmavej Temži. Bistro, ktoré stojí pod majákom, bolo v čase mojej návštevy zatvorené.

Ak budete v Londýne, spravte si k majáku výlet 🙂

 

Ďalšie miesta

Navštívila som tiež Natural History Museum, v ktorom som strávila niekoľko hodín a jeho návštevu určite odporúčam. Od zvierat, cez minerály až po dinosaury si môžete vychutnať úžasnú architektúru, vďaka ktorej sa budete cítiť ako na Rokforte 🙂 #stillwaitingformyhogwartsletter

Okrem krásnych miest som navštívila niekoľko skvelých vegan reštaurácií a vychutnala si vynikajúce espresso na známej ulici Baker Street (adresa Sherlocka Holmesa).

Pridaj komentár